Blommor och Tusch

Välkommen till en dag på Röstånga mölla med blomsterkreatören Britta Levin och tuschmålerikonstnären Malin Björklund. Här kommer du få tillgång till närodlade blommor, skapa ett blomsterarrangemang, bli introducerad till tuschmåleri och därefter måla av dina blommor.
 
Vi kommer börja med att du väljer dina utvalda blommor i vackra färger och former. Britta har plockat ihop i hinkar i förväg och du kan också komplettera med nåt vilt från gården och naturen omkring. Sedan är vi i Orangeriet där vi ställer blommorna att dra vatten. Byggnaden vi kallar Orangeriet är en ombyggd lagård som är ljus och fin och håller vind och regn ute. Vi tar lunchpaus, det serveras kall och varm dryck och en enklare lunch. Britta kommer ge en introduktion i hur du kan arrangera blommorna i din medhavda vas eller skål. Ta med en egen blomsterfakir om du har. Det finns också möjlighet att köpa en blomsterfakir (kenzan) på plats men det är inget som krävs för att kunna genomföra workshopen på ett bra sätt. Sedan är det din tur att skapa ett blomsterarrangemang och Britta och Malin coachar dig under tiden. När arrangemangen är färdiga berättar Malin om tuschmåleri och visar hur materialen fungerar. Passa gärna på att fika medan Malin pratar. Med flytande tusch, vatten, pensel och akvarellpapper kommer vi öva på penselföring, färg och form. Vi tar inspiration från blomsterarrangemangen när vi målar och Malin hjälper dig att fånga kompositionerna på ett lekfullt sätt. Med dig hem har du blomsterarrangemang, tuschmålerier och ny inspiration.
 
OBS denna workshop hålls med Malin Björklund och kan bokas via både Malin och Britta. Max antal deltagare är 10 personer även om det bara syns färre platser på Malins och Brittas respektive sida.