Slow Flower Grand Prix 2022

Det är med stolthet vi i Snittblomsodlare i Sverige för första gången presenterar floristtävlingen

Slow Flower

Grand Prix 2022

på Malmö Garden Show den 3 juni 2022

För första gången anordnas en floristtävling med endast närodlade blomster i vår säsong. Vi vill skapa en floristtävling som kopplar ihop odlarna med floristerna, en självklar plattform där de kan mötas. Där hantverket ända från frö till arrangemang och bukett hyllas. En tävling där de frilandsodlade blomstren får sätta tonen och där floristerna får skapa magi med hållbara tekniker. Slow Flowers står för närodlade snittblommor i vår säsong, blommor som med odlarens hand odlats med största hänsyn till djur och natur. Till Slow Flower Grand Prix bjuder vi in florister som vill skapa magi med sitt hantverk och hylla de närodlade snittblommorna i sitt skapande.

Under Malmö Garden Show går Slow Flower Grand Prix av stapeln den 3 juni med start kl. 11.00. Tävlingsplatsen ligger i vackra Slottsträdgården i Malmö i närheten av marknadsplatsen i anslutning till Föreläsningstältet Berså. Deltagarna får två hemliga tävlingsmoment att ta sig an under dagen och prisutdelning sker kl. 17.15 i föreläsningstältet Berså. Kom och heja fram framtidens florister!

Under hela festivalen finns vi från Snittblomsodlare i Sverige på plats både i tävlingstältet Slow Flower Grand Prix och i ett tält på marknadsplatsen där det är möjligt att komma och prata om och lära mer om närodlade blomster i säsong med våra medlemmar.

Malmö Garden Show har i år som tema hållbarhet och biologisk mångfald. Det är med stolthet vi får anordna en floristtävling helt med svenskodlade snittblommor och med inriktning på hållbara floristtekniker på Malmö Garden Show i år.