Tulpanens Dag 15 maj

Snittblomsodlare i Sverige firar Tulpanens Dag den 15 maj, för att hylla alla frilandsodlade tulpaner som blommar som mest i mitten på maj.

Följ #tulpanensdag15maj för att se underbara tulpaner och aktiviteter hos föreningens medlemmar.

Grebbestad Lör 13 maj

Dalblomster firar tulpanens dag på Kompassrosens blomsteraffär. Säljer Tulpaner/narcisser och berättar om slowflowers och odling för kunder.
Eva Eliasson

Stockholm 12 – 14 maj

Sofia Wikander, Stockholm Slow Flowers – Firar tulpanens dag tillsammans med Stockholm Slow Flowers, keramikern Malwina Kleparska och textilkonstnär My Zachrisson. Försäljning av blommor, keramik och textilkonst.
Vår Pop Up, Kvarngatan 4, Stockholm.
Öppettider Fredag 12 maj 15-21, Lördag 13 maj 12-18, Söndag 14 maj 12-16.

Stockholm söderort-Trångsund lördag 13 maj 

Hälsans Blomma firar tulpanens dag med öppet hus i odlingen kl 11:00-13:30.
Du kan få en rundtur i odlingen och höra lite om slowflowers d.v.s närodlade blommor i säsong. Det finns möjlighet att köpa buketter, småplantor och få information om trädgårdsrådgivning och övrig verksamhet. Fika till självkostnadspris. Varmt välkommen hälsar Maggi på Hälsans Blomma, Lingonbackarna 26 i Trångsund.

Almvik Måndag 15e Maj

Stenåsa Trädgård firar frilandsodlade tulpanens dag med självplock och häng i odlingen 17.30-19.00.
Det kommer också att finnas lite plantor till försäljning, självklart får man ta med sin egen fikakorg och slå sig ner på gräset.
Varmt välkommen, Stenåsavägen 2 Almvik 🌷

Sollentuna 13-14 maj

Ninastradgardsplock firar frilandsodlade tulpanens dag med självplock och plantförsäljning i trädgårdsodlingen.
Öppet kl 11-17 Aspvägen 13 a Sollentuna
Vi hälsar er alla och våren varmt välkomna!

Billesholm 13-14 maj

Belinda Wigerfelt hälsar er välkomna till Folkets Park Billesholm. Självplock av tulpaner på odlingen. Butik med perenner och trädgårdstillbehör. Ta gärna med egen fika och slå er ner vid borden i den fina parken. Öppettider kl11-15.00. Workshop 14/5 kl15.00: Bind en tulpanbukett deluxe. Begränsat antal platser, anmälan krävs, läs mer på www.belindawigerfelt.se/evenemang

Falkenberg 12-14 maj

Bloms gård som drivs av Jackie Blom kommer ha öppet för självplock fredag och lördag 11-15 för att fira den frilandsodlade tulpanen. I skogen jämte gården finns
fina platser att slå sig ner på med sin picknickkorg, det finns även några sittplatser vid gårdsbutiken. På söndagen kommer det vara en workshop ’Lär dig binda en magisk tulpanbukett’ med Madelene som driver Blomtind. Anmälan krävs läs mer på Bloms gård på Instagram eller Facebook.

Vislanda 14 maj

Vi på Ruth & Rudolf passar på att fira den friladsodlade tulpanens dag genom att smyginviga butiken och den nya odlingen. I butiken finns ägg, honung, hantverk, plantor och så tulpaner såklart.
Öppet kl 10-16
Välkommen till Spånhult Wieselgrensgården 1.
Vi bjuder på kaffe!
/Rebecca och Mathias

Ödsmål Stenungsund 12-14 maj

Lavinia Poulot önskar er välkomna på självplock av frilandsodlade tulpaner.
Öppet med självbetjäning. kl 10-18
Blomsterskåpet är också påfyllt.
Varmt välkomna
Näs 365 44496 ödsmål

Falköping, Östra Tunhem 15 maj

Sanna på Tunhems trädgårdar firar Tulpanens dag med självplock av magnifika tulpaner, en höjdpunkt i odlingen! Dessutom försäljning av sprillans nyinkomna skärbrädor i egen design.
Varmt välkommen att plocka ditt eget tulpanfång kl 16-19!
Adress finns på Google maps/Tunhems trädgårdar.

Hedemora, Dalarna. Onsdag 17 maj kl 11-17

Marika & Mörkkulla firar den frilandsodlade Tulpanens dag hos Lars Ericssons Måleri, på Ivarshyttevägen 14, 776 33 Hedemora.
Med blommor, buketter och plantor från Mörkkulla.
Samtidigt är det kampanjer från olika leverantörer där.
Varmt välkomna!

Norrlanda, Gotland 13-15/5 kl 11-16

Liste Gård firar frilandsodlade tulpanens dag med självplock och öppet café. Trädgårdsmästaren är på plats och det finns plantor, dahliaknölar och lammskinn till försäljning. Vi kommer även avslöja en spännande nyhet!
Välkomna!

Dösjebro Lördag den 13:e maj

Längtans Blommor firar tulpanens dag på Handlarn i Dösjebro. Säljer tulpaner i bunt samt buketter och berättar om slowflowers och odling för kunder.
Klockan 12-15 den 13e maj.
Handlarn Dösjebro Centralvägen 2

Fröskog Dalsland 13-14 maj och 15 maj

Fröbacken i Fröskog, Dalsland, firar tulpanens dag med självplock av frilandstulpaner 15/5 kl. 15-18. Helgen innan, 13-14/5 har vi förutom självplock också öppet för kaffe i trädgården och gårdsbutiken med plantor, inredning och keramik, 11-14 båda dagarna. Fogdevägen 7, Fengersfors. Bredvid Fröskogs kyrka.

Vretstorp,  Örebro 13 maj

Bland Blommor och Bin. Självplock tulpaner och öppen gårdsbutik 11-14