Hälsans Blomma

Var: I Trångsund ett stenkast från Stockholm stadskärna odlar jag annuella och perenna snittblommor till vardagsglädje, fest och avsked. Allt odlas med stor varsamhet och helt utan gifter. Min strävan är att kunna erbjuda något vackert och ”härodlat” under årets alla månader. Jag tror på hållbara val, stora som små. Kanske kan vi ge oss till tåls och vänta på sommarens närodlade rosor istället för att importera från södra halvklotet. Det finns så mycket vackert här och nu-i säsong. Det är det som är ”slow flower”.

Snittblommor året runt: Hos Hälsans Blomma kan du som privatperson eller företag förbeställa färska eller torkade blommor och buketter eller komma och välja själv. På en tomt om 1300 m2 ryms det en hel del snittblommor. Här finns dessutom en väl uppvuxen trädgård av buskar, perennrabatter och träd som ger ett ovärderligt tillskott till ett blomsterarrangemang men som också erbjuder en vilsam plats att hämta andan en stund. 

Event och workshop: Hos mig kan du eller ditt sällskap få lära dig mer om trädgård, välja blommor till bröllop, skapa torkade kransar eller prova att binda en bukett. Hör av dig med dina idéer så kokar vi ihop något.

 Trädgårdsrådgivning: Hälsans Blomma erbjuder också rådgivning för privatträdgårdar avseende allt från den lilla rabatten till planering av en hel trädgård. Min profil är inte den perfekta trädgården som kräver daglig skötsel utan en lättskött trädgård där du kan trivas och få återhämtning. Att komponera rabatter med växter som trivs just i din trädgård och ger dig glädje hela säsongen är min specialité.

Lite om mig och min filosofi: Jag är socialarbetaren som blev både trädgårdsdesigner och trädgårdsterapeut för att sedan bli totalt biten som snittblomsodlare. Hur naturen kan stärka och visa vägen till hälsa är något som länge intresserat mig. Hälsan är som en blomma som behöver skötas med varsam hand för att orka blomma länge. Lite vind gör stjälken stadig och tålig men av för mycket ihållande blåst kan stjälken gå av.

För tre år sedan blev jag drabbad av långtidscovid och blomsterbonderiet blev både en lösning och en livsnödvändighet. När hälsan vacklar kan jag ta en vilodag för att en bättre dag jobba på flera timmar i rad. Att så, skörda och komponera med alla magiska blommor ger mig energi och skaparlust. Att ge dig de blommor du drömmer om eller de blommor du inte ens visste fanns är det allra bästa.

Jag hoppas att mina blommor skall ge dig glädje. Varmt välkommen att höra av dig!

07 Apr

Lär dig göra en pappersvallmo

Hälsans Blomma

Nu blir det ännu en underbart kreativ pappersvallmoworkshop hos mig i Trångsund.  Jag guidar dig…

14 Apr

Lär dig göra en pappersvallmo

Hälsans Blomma

Nu blir det ännu en underbart kreativ pappersvallmoworkshop hos mig i Trångsund.  Jag guidar dig…