Kärodlat Roslagen

Kärodlat Roslagen

Vi som driver odlingen heter Helena Nyström och Sara Lewell och vi odlar för att vi älskar att se frön gro och plantor spira. För att vi mår bra av att arbeta ute och för att vi vill att fler ska få ta del av den magiska värld som närodlat erbjuder.

Vi vill ge dig som besöker oss en upplevelse. Vi vill att du ska känna ett lyckopirr när du kliver in i vår odling. Vare sig det är för att plocka din egen bukett, hämta upp beställda blommor eller vara med på en av våra workshops.

Vår odling ligger i Sänsjö, strax utanför Norrtälje. Den är cirka 350 kvm stor. Här har vi ett självplock (som beroende på väder och vind) är öppet från augusti till oktober. Vi har även några bäddar för eget bruk där vi skördar för att kunna sälja färdiga buketter, buntar samt snittblommor till florister. Vi gör även arrangemang på beställning.

Våra blommor är självklart odlade utan gifter och vi använder enbart produkter godkända för ekologisk odling. Varje blomma du köper är varsamt hanterad från det att fröet sätts i jord till dess att du tar med den hem. Det ligger mycket kärlek bakom det vi odlar, därav namnet Kärodlat.

Utöver snittblommor så har vi även en grönsaksodling (dock på annan plats) och det kommer att finnas möjlighet att köpa färska nyskördade grönsaker i svensk säsong. Givetvis odlas även dessa enligt samma principer som våra blommor.

Vi vill förknippas med blommor och grönsaker som odlats med kärlek i en klimatsmart och hållbar odling i enlighet med den svenska säsongen!