Min lycka är jord

Jag som driver Min lycka är jord heter Malin, och jag odlar småskaligt och hantverksmässigt utifrån ekologiska principer. Jag erbjuder närproducerade och hållbart odlade blommor och buketter i säsong.

Jag är en inbiten odlingsnörd, och under många år odlade jag grönsaker och blomster främst för det egna hushållet, fram tills den dagen då jag upptäckte slow-flowersrörelsen som drabbade mig rakt i hjärteroten.

Merparten av odlingen är förlagd till släktgården Möllekrokens gård nära natursköna Västersjön, men jag odlar även en del hemma i villaträdgården i Ängelholm.

Under säsong säljer jag egenodlade blommor och buketter i blomsterkiosken utanför vårt hus i Ängelholm, via mässor och lokala REKO-ringar. Det går bra att lägga beställningar på buketter, arrangemang, buntar eller DIY-hinkar att arrangera själv. Beställningarna kan levereras inom Ängelholm med omnejd, beroende på avståndet antingen med lådcykel eller elbil; miljövänligt och klimatsmart!

Vill man hellre plocka ihop sin egen bukett går det bra att komma förbi odlingen på Möllekrokens gård de dagar jag erbjuder självplock. Odlingen finns på Övre Västersjövägen 172, Hjärnarp. Jag riktar mig till både privatpersoner och företag, och är öppen för nya samarbeten med lokala aktörer i Ängelholm med omnejd.

Jag mår bra när jag har jord under naglarna, får vara kreativ, leka med färg och form, och sätta samman sådant som blir vackert och kommer till glädje. Min verksamhet har stort fokus på hur vi förvaltar jorden. För mig är det viktigt att min odling inte bara ger friska och vackra blommor, utan även kan komma till nytta för små varelser både ovan och under jord; som fjärilar, humlor och bin men även för maskar och andra jordlevande organismer. Därav namnet Min lycka är jord.

Följ mig på Instagram och Facebook så får du alltid senaste nytt om var mina blommor finns till försäljning och vad som är på gång i företaget och odlingen.

Välkommen att höra av dig!