Västby Blomsterodling

Snittblomsodling i säsong. Jag odlar snittblommor på friland utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Jag täckodlar, naturgödslar och droppbevattnar för så liten resursanvändning och klimatpåverkan som möjligt. Jag saknade ett alternativ till konventionellt odlade snittblommor som ofta fraktas långt och ville testa att odla blommor lokalt på ett hållbart sätt för miljön. Det visade sig gå väldigt bra och jag har odlat snittblommor sedan sommaren 2018.

Säsongen löper från april tills frosten i oktober. Den startar med narcisser och drivna kvistar från buskar och träd i april, fyllda tulpaner i maj, juni med ranunkler, alliumlökar och försommarperenner som pion och akleja, luktärter och blåklint runt midsommar. Under juli, augusti kommer högsommarfloret med lejongap, jätteeterneller, blomstermorot och fortsätter med sommarrudbeckior, dahlior, solrosor och amaranter i september och oktober. Senare binder jag höst,- och adventskransar. Vid veckosluten, fre-lör, säljer jag buketter och blomsterknippen i vår hemsnickrade blomstervagn vid vägkanten. Man väljer en bukett man tycker om och swishar. Jag tar även emot beställningar och binderier till bröllop och andra tillfällen.

Jag som odlar heter Jenny och är utbildad florist och trädgårdsmästare, jag har jobbat som florist under många år och senare med park och trädgårdar. Jag bor i utkanten av Karlskoga i ett hus beläget vid sjön Möckeln, tillsammans med min sambo och två barn.

02 Sep

Det blomstrar runt Möckeln

Västby Blomsterodling

I gränslandet när sensommaren sakta övergår mot höst bjuder blomsterodlarna runt Möckeln in till en…