Växtlunda blommor

Växtlunda blommor är en KRAV-certifierad blomsterodling 1,5 mil söder om Falkenberg, 2,5 km från havet. På 500 m2 samsas breda gångar och sittplatser med hundratals olika blommor odlade efter säsong; allt från de allra vanligaste gula solrosorna till lavendelblå prärieklockor och två meter höga pampasgräs. Förhoppningen är att ni ska hitta era favoriter och även få upptäcka sorter ni aldrig tidigare sett! Allt är odlat utan gifter och med omtanke om miljön.

Säsongen startar med tulpaner, narcisser och blomsterplantor i april/maj och avslutas när frosten tar de senblommande sorterna på hösten.

Här finns även en gårdsbutik där det bland annat går att köpa ekologiska ägg från hönsen på gården och när säsongen är igång finns det nyskördade grönsaker och hallon från åkrarna runtomkring. Det finns också ett café med möjlighet att sitta både inom- och utomhus med utsikt över blommor, får och vidsträckta fält.

Här erbjuds:

Självplock

Blomsterbuntar

Stundtals buketter bundna av lokala florister

Café

Gårdsbutik

Möjlighet för små sällskap inom äldreomsorgen så som dagverksamhet och träffpunkter att besöka blomsterodlingen efter överenskommelse. Hör gärna av er så hittar vi en tid, och hjälps åt med transport om det behövs!