Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligast förekommande frågorna vi brukar få. Hör gärna av dig om du inte hittar svaret på just din fråga.

Du blir medlem genom att skicka in dina uppgifter till info@snittblomsodlarna.se och betala den årliga medlemsavgiften. Läs mer under fliken ”Föreningen”.

Din blomsterodling och verksamhet får en plats på kartan för Snittblomsodlare i Sverige, en helt egen sida på hemsidan samt möjlighet att lägga till dina events och workshops i den gemensamma kalendern på hemsidan.

Du får tillgång till den exklusiva Facebook-gruppen Snittblomsodlare i Sverige. Här delar vi kunskap och erfarenheter, samtalar kring utveckling och hållbarhet, för branschen och våra företag framåt, stöttar varandra, sambeställer och skapar blomstrande samarbeten.

Avgiften för första året som medlem är 1250:-, därefter sänks den. Avgiften betalas per kalenderår och summan bestäms på årsstämman.

Med föreningen vill vi skapa en plattform för yrkesverksamma snittblomsodlare. Vi förenas i vår passion och kunskap och kan utbyta erfarenheter, forma givande samarbeten och tillsammans stärka denna blomstrande bransch framåt – som en del i föreningen är du med!

Du investerar i ditt eget företag genom att du dessutom får marknadsföring för din egen verksamhet i form av en plats på kartan, en egen sida på hemsidan och möjligheten att delta i gemensamma event samt tillgång till kalendern där alla medlemmar kan lägga ut sina kommande händelser. Avgiften bestäms av föreningens medlemmar på årsstämman där varje medlem har möjlighet att påverka och rösta.

Snittblomsodlare i Sverige är en nystartad förening (2020) som vill sprida kunskap om de småskaliga snittblomsodlarna i Sverige och slowflowers-rörelsen samt verka som en kvalitetsmärkning för miljövänligt närodlade blomster i säsong. Föreningen vill också verka som en mötesplats för yrkesverksamma snittblomsodlare där kunskap delas och blomstrande samarbeten kan uppstå. Föreningen vill vara branschstärkande och drivande i uppbyggandet av nätverk och riktlinjer inom den småskaliga blomsterodlingen och sprida kunskap om hur de småskaliga snittblomsodlarnas blomster i säsong kan verka som ett alternativ till importerade snittblommor.
Slowflowers-rörelsen vill återknyta kontakten mellan odlare och konsument, öka det lokala småskaliga odlandet och främja hållbart odlade blomster, t.ex. genom minskade transporter av snittblommor. På samma sätt som du handlar dina grönsaker av den lokala bonden ska du kunna handla din lokalt odlade bukett med blomster som är i säsong där just du bor.
Genom kartan på första sidan kan du enkelt hitta blomsterodlare i det område du söker. Varje blomma representerar en odlare, klicka på blomman för att läsa mer. Kartan har även en sökfunktion där du kan söka på ort, region, företagets namn eller vilken verksamhet du söker t.ex. självplock, florist eller gårdsbutik.
Varje blomsterodlare har sin egen medlemssida där du kan läsa om odlingen, vad som erbjuds och hitta kontaktuppgifter samt länkar till blomsterodlarens hemsida och/eller sociala medier. Klicka på fliken ”Medlemmar” så finns alla där i bokstavsordning.
Under fliken ”Medlemmar” finns alla blomsterodlare i bokstavsordning, klicka på blomsterodlaren för att läsa mer och för länkar till respektives hemsida. Under fliken ”Press”, som kommer inom en snar framtid, finns massvis med härliga blomster- och odlingsreportage samlade.