Blomsterarrangemang med närodlade blommor 

Välkommen in i blommornas fantastiska värld. Under ett par timmar släpper vi allt som snurrar runtomkring oss och skapar med de absolut vackraste blommor som trädgården och naturen bjuder på just nu.
Lisa Winqvist från Sotehus blommor leder en workshop i att skapa blomsterarrangemang med fokus på form, färg och flöde. Du får lära dig grundläggande designprinciper, som kan vara en hjälp i skapandet. Men självklart är det så att när du kan reglerna så är du helt fri att strunta i dem.
Under workshopen jobbar vi på att se detaljer, former och linjer. Vi stillar vårt sinne för att skapa så fritt som möjligt och njuta av stunden.
– Att arrangera blommor är lite som meditation för mig, men det är en meditationsform som lämpar sig utmärkt att göra i grupp med mycket snack och mycket skratt, säger Lisa Winqvist.
Ni har lyxen att få välja mellan massa nyplockade närodlade blommor som Brittas och Lisa tagit med från sina respektive snittblomsodlingar. Det kommer finnas många olika vackra blommor i mängder av färger och former. Ni kommer att få tips hur ni kan tänka när ni väljer era favoriter för arrangemanget.
Ni får lära er använda metoder som belastar miljön så lite som möjligt.
Workshopen är på Röstånga mölla i Sussies rymlig a och ljusa orangeri och vi bjuder på smörgås och kaffe/te.