BÄRA trädgård/ Liste Gård

På Liste Gård finner du snittblommor i säsong odlade med tonvis av kärlek, galenskap och kreativitet. Vi odlar för självplock, färdiga buketter, blomsterprenumerationer och blomsterarrangemang till bröllop, fest och begravning. Vi säljer även till florister och andra verksamheter.

Självplocket är öppet från april till oktober. Säsongen inleds med tulpaner och narcisser i samma veva som att gårdens café slår upp portarna. Därefter blommar pionerna, ranunklarna, anemonerna och de tidiga sommarblommorna. I juli blommar det mesta och i augusti, september (ofta även oktober) är det dahliornas högtid. Vi odlar mycket eterneller och andra blommor som går utmärkt att torka. Under hela säsongen har vi även försäljning av våra egenodlade perenner och sommarblommor i kruka.  

Bakom blomsterodlingen står Christina Sundkvist som äger gården och Emma Remén med trädgårdsföretaget BÄRA trädgård. Vi odlar på ett hållbart och hantverksmässigt sätt från frö till färdig blomma. Gården surrar av bin, humlor och fjärilar och bli inte förvånad om du hittar en och annan självsådd tistel i full blom, sparad för deras skull och för att vi älskar det vilda och spontana. Så mycket som möjligt samlar vi och använder våra egna fröer.

Sommaren 2021 kommer vi bjuda in till blomsterkvällar med olika teman. Alltifrån kransbinderi och buketter i spiralteknik till arrangemang med torkade blommor.