Blomsterbonden på Råshult

Hej och välkommen till Blomsterbonden på Råshult, som drivs av mig, Frida Söderström!

Råshult Södregård är det komministerboställe strax norr om Älmhult i Småland där Carl von Linné föddes i maj månad, år 1707. Gården är i dag ett kulturreservat som min fästman Olle och jag tillsammans förvaltar: här sköter vi historiska trädgårdar och ett unikt 1700-talslandskap. Vårt jordbruk, med äng, åker och djur, fungerar som ett litet kretslopp i vilket min blomsterodling också ingår.

Jag arbetar med egenodlade blomster och växtmaterial från gården, med det som finns här och just nu: vårens lökar och knoppande kvistar, försommarens aklejor, pioner och syren, sommarens överflöd av annueller som lejongap och luktärt, sensommarens rudbeckior, höstens vissnade och torkade skatter, vinterns karga grenar, mossa, lavar och barr. Jag arbetar helt komposterbart, bland annat med egenodlat lin som bindtråd, och odlar med metoder som är snälla mot miljön.

Till mig kommer du som vill köpa hantverksmässigt odlade blomster i säsong: i bunt, hink eller konstfullt arrangerade till livets alla små och stora händelser. Jag erbjuder också skräddarsydda föreläsningar, kurser och workshops inom odling och floristik som passar såväl för kompisgänget som företaget eller skolan.