Flintlyckans Blomster

Flintalyckans blomster är en nystartad snittblomsodling som ligger i Nogersund ute på listerlandet, Sölvesborgs kommun, Blekinge län. Jag som driver odlingen heter Lisa och är utbildad florist sen 2022. Jag bor här med min man, våra två små barn och en katt.
Jag har under alla mina år då jag odlat både grönsaker och blommor, använt mig av häst, ko och hönsgödsel. Alltså så naturligt som möjligt för att ta vara på vår jord och den biologiska mångfalden.

Redan innan jag utbidade mig till florist odlade jag snittblommor till eget bruk och kände sen att för att kunna ta odlingen ett steg längre måste jag utbilda mig till florist för att kunna förstå vad florister behöver och de tänker. Förmånen att kunna erbjuda närodlade giftfria blommor som hjälper våra livsviktiga pollinatörer på traven känns redan som en vinst. Förmånen att kunna skapa med närodlade blommor i säsong gör mig lycklig. Jag tar emot beställningar på buketter, bröllop, sorgbinderi och andra arrangemang. Jag levererar till ett par närliggande floristbutiker.

För självplock och öppettider i min swish and grab-bod, håll koll på sociala medier.

19 Nov

Kransbinderi till Advent

Flintalyckans Blomster

INNEHÅLL: Vill du lära dig hur man binder en ”sömlös” krans med granris och advents…