hansesflora

Här på Hansesflora handlar allt om att skapa unika blomsterupplevelser för dig som längtar efter en paus i vardagen och vill njuta av vackra blommor i säsong.  

Hansesflora drivs av Kristina Vroland Nordstrand, och hjärtat i verksamheten är att skapa blomsterretreats för dig som vill vakna upp i en värld av blommor, blomsterkurser utifrån årstid och säsong samt buketter/blomsterarrangemang för fest, bröllop och begravning. 

Hansesfloras blomsterresa började redan 2019, i samband med en sjukskrivning, utifrån en vilja och en önskan om att läka. Företaget startade sommaren 2023 när önskan om att påverka hur vi konsumerar blommor och att få dela med sig av allt det vackra som växer på den plats vi lever på blev för stor. 

Hanses är platsen jag odlar på, en Bergsmansgård med anor från 1542, här hittar du mormorsrabatter, bersåer, knarrande golv och handmålade tapeterGården ligger i Storvik, Gästrikland, cirka 2 timmar från Stockholm. Här odlas blommor hantverksmässigt från frö, lök och knöl tillsammans med vår natur, för vårt klimat men också för att skapa en plats på jorden som är lite mer levande och magisk. 

I blomsterträdgården hittar du färska blommor i säsong till retreats, kurser och buketter från april/maj till oktober/november. Från november till mars finns det vintergrönt, drivna kvistar och torkade blommor. 

Det bästa med att skapa med blommor i säsong är utmaningen att tänka utanför boxen för vad som är en blomma och hitta skatter på de mest oväntade ställen. Bättre än att skapa själv är dock att skapa utrymme och möjligheter för andra att hitta sitt uttryck och bekanta sig med materialet för dagen. Vill du veta mer, titta gärna in på @hansesflora och säg hej!