Kärodlat Roslagen

Kärodlat Roslagen driver 2 st blomsterodlingar i Roslagen strax utanför Norrtälje. Odlingarna drivs av Sara Lewell och detta är hennes 4e år som blomsterbonde.

Företaget säljer mixade buntar och rena buntar om 5-10 st stjälkar till florist och återförsäljare (bl a Blomsterlandet). De erbjuder även blomsterarrangemang, bukett, corsage, DIY-hinkar m.m till bröllop, event eller annan fest. Swish & grab buketter hittar du på flertalet ställen runtom Norrtälje bl a ute vid produktionsodlingen i Sänsjö. Självplock hålls vid bestämda tider i odlingen hos Marholmen Hotell, Bad & Konferens. Självplocket äppnar någon gång i juli 2024. De erbjuder även kurser och workshops som följer den svenska säsongen och mottot att ”-Var blomma har sin tid!”. Dessa hålls i den nya studion på Marholmen.

Odlingarna har färska blommor att erbjuda fr o m början av juni till mitten av oktober beroende på väder och vind. I början av säsongen kan Kärodlat erbjuda tulpaner, narcisser och andra lökväxter samt vildhallon, vildkaprifol, måbär och hassel. Sen följer ranunklar och anemoner i begränsad upplaga. De tidiga härdiga anuellerna så som riddarsporre, lejongap, tandpetarsilja, blåklint, Bells of Ireland, buplerum, mattram, blomstermorot, nigella kommer härnäst. Sen väntar resten av anuellerna som brukar blomma i slutet av juli så som solrosor, sommarflox, zinnia, gräs, trädgårdsmålla, hirs, sommarmalva, astrar, risp, amaranter, rosenskära, eterneller m.fl. I början av augusti anländer trädgårdens primadonna, dahlian. Något vi alla ser fram emot!

Alla blommor som odlas i de båda odlingarna är självklart odlade utan gifter och de använder endast naturgödsel och produkter som är godkända för ekologisk odling. Varje blomma du köper är varsamt hanterad från det att fröet sätts i jord till dess att du tar med blomman hem. Det ligger mycket kärlek bakom det som odlas, därav namnet Kärodlat!

Kärodlat Roslagen
Sara Lewell

 

Självplock och studio
Marholmen 1
761 92 Norrtälje

Produktionsodling (för återförsäljare och florist):
Öster-Sänsjövägen 18
76198 Norrtälje