Elins ängar @ lilla jordbruket

Sedan jag var liten har jag älskat att plocka blommor och redan som sjuåring drömde jag om att bli florist. I vuxen ålder med en grundläggande trädgårdsutbildning i bagaget kände jag mig fortfarande kunskapstörstande och sökte mig därför vidare till trädgårdsmästarutbildningen på Gunnebo slott och trädgårdar.

Efter examen fick jag jobb i en trädgårdsbutik och började hobbyodla blommor på min kolonilott. Ändå kände jag mig inte riktigt tillfreds. Jag ville odla i större skala och mer seriöst. När jag funderade över hur jag skulle starta en snittblomsodling fick jag kontakt med Olle på Lilla jordbruket, som hade tankar på att utveckla gårdens befintliga blomsterodling. 

Efter ett fint möte i september 2022 kom vi fram till att det var på Lilla jordbruket min verksamhet skulle börja. 

Vi har valt att kalla blomsterodlingen Elins Ängar. 

Strax utanför Göteborg ligger andelsgården Lilla jordbruket. Jag har fått äran att förvalta 500m2 där jag erbjuder KRAV-odlade snittblommor i säsong. Vi har bukettandelar/bukettprenumerationer som sträcker sig från maj och 8-10 veckor framåt, vi tar emot beställningar där man kan lägga till handgjorda gratulationskort samt swish and grab på gården och på våra utlämningsplatser. Från slutet av juni till frosten kniper de sista blommorna har vi självplock. Vill man ha en AW där ni plockar buketter, ska gifta dig och vill ha blommor till bröllopet eller är florist och önskar köpa Krav-odlade snittblommor går det fint att ta kontakt via Instagram eller mail så ordnar vi det!

Från slutet av juni till frosten kniper de sista blommorna har vi självplock. Vill du och dina kollegor ha en AW där ni plockar buketter, ska du gifta dig och vill ha blommor till bröllopet eller är du florist och önskar köpa Krav-odlade snittblommor i säsong? Då går det fint att ta kontakt via Instagram eller mail så ordnar vi det!
Allra vänligast Elin