Malva & Iris

Malva & Iris föddes ur en dröm om att bidra till hållbarhet och ett långsammare sätt att leva. Sprungen ur behovet av att vara kreativ i en vardag där odling och blomster skapar lycka för mig och hållbarhet i vas för er.  Drömmen utmynnade i en småskalig snittblomsodling belägen i Djurås by i vackra Dalarna, 2,5 mil söder om Leksand och 2 mil norr om Borlänge. Omgiven av björkar, åkrar och röda stugor ska odlingen blomstra för första gången sommaren 2022.

Här odlar vi från frö, lök och knöl utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Blommorna odlas på friland och utbudet följer säsongen. Från tidigt vårflor med knoppande kvistar, tulpaner och narcisser via skira sommarblommor till sensommarens prunkande dahlior. Höst och vinter använder vi det som finns att tillgå i naturen tillsammans med torkat växtmaterial.

Malva & Iris drivs av mig, Sofia. Jag skapar av det vackraste som finns tillgängligt just för stunden vilket är en av grundtankarna i konceptet Slow flowers. Här kan du beställa buketter, blomsterprenumeration och blommor till livets alla högtider. Utifrån blomning och tillgång öppnar vi upp för självplock, workshops och event. Följ @malvaochiris på Instagram för att se öppettider och vad som händer i odlingen just nu. Välkommen med små och stora förfrågningar!

Är du florist och vill erbjuda närodlade blommor i ditt utbud? Välkommen att höra av dig!