Nyåkra köksträdgård

Nyåkra köksträdgård – Snittblommor och dekorationsmaterial i säsong – småskaligt, hantverksmässigt och alltid med största hänsyn till miljö och natur.

I vår lilla odling utanför Hörby i mellersta Skåne odlar vi snittblommor, pumpor, grönt fyllnadsmaterial och drivkvistar till buketter. Våra kunder är främst lokala florister och blomsterbutiker, men även privatkunder kan kontakta oss för att köp av lösa blommor till bordsdekorationer, ej självplock.

Säsongen för lokalt odlade snittblommor i Skåne sträcker sig från tidig vår, då drivkvistar och en del lökväxter finns tillgängligt, över vårens tid för frilandsodlade tulpaner, till sommarens stora variation av dahlior, solrosor, riddarsporrar, rudbeckior, luktärtor och mycket mer. När de första riktiga frostnätterna gjort sitt på hösten är säsongen slut, ofta kan vi skörda på friland fram till mitten av oktober och några veckor till i tunnelväxthusen.

Omtanke om miljö och natur genomsyrar hela vår verksamhet och vi odlar efter ekologiska principer, alltid fritt från kemisk bekämpning och konstgödning.