Rosendals Trädgård

Stiftelsen Rosendals Trädgård är en biodynamisk handelsträdgård på södra Djurgården i Stockholm. Vi har odlat KRAV/Demeter-märkta snittblommor på friland i snart 40 år.

 

Genom Rosendalsmetoden, där upplevelsen är central, bedriver vi vårt arbete med hållbara snittblommor i säsong. Den omgivande naturen och det vilda inspirerar oss och kompletterar vårt sortiment av utvalda annueller, perenner, lignoser, lökar och knölar i våra buketter och arrangemang.

 

Självplocket är vår utgångspunkt tillsammans med våra floristtjänster. Vi tar emot beställningar av buketter och kransar, blomsterarrangemang för bröllop, dop och begravningar. Vi säljer även en del snittblommor till externa florister och blomsterbutiker.

 

Med stallgödsel från vår granne Skansen och växtrester från vår trädgård lägger vi komposter som gynnar mikrolivet i jorden, resurserna cirkulerar på platsen. Vi har lång erfarenhet av processen från frö till färdig bukett. Florister och trädgårdsmästare samarbetar i det dagliga arbetet och håller kurser, workshops och gör utställningar tillsammans.”

Välkomna!