Solviks trädgård

Välkommen till Solviks Trädgård, som ligger på en fd nejlikeodling i Billeberga, utanför Landskrona i Skåne!
Snittblomsodlingen på Solviks Trädgård är nystartad från 2021. Här har bäddarna djupgrävts förhand för att avlägsna mängder av nässlor och annat ogräs. Ovanpå detta har lagts ett tjockt lager med kompostjord. Odlingen ligger i sluttande söderläge och här trivs man speciellt bra under varma vår- och sommarkvällar. Här odlas snittblommor från blomsterlök, sommarblommor, dahlior och perenner. Konstgödning och bekämpningsmedel används förstås inte i odlingen. Insekterna gynnas genom att den vilda floran lämnas orörd runtom odlingen och grenar och kvistar läggs på hög och rester från odlandet förmultnar i komposten.
Av blommorna binds buketter som säljs till privatperson och grossist. För uppgifter om när blommor finns till försäljning, se Instagram, facebook och hemsida.
Under hela året samlas material in som torkas och som sen används för att binda kransar till försäljning. Då och då anordnas kranskurser i ateljén, dit du kan komma och bli inspirerad och göra en krans.
I företaget finns även Solviks Trädgårdskläder, överdelar designade och sydda av återbrukat tyg, som passar för trädgårdsarbete tillsammans med alla utmärkta arbetsbyxor på marknaden.