Trädgården i Torgestad

Trädgården i Torgestad drivs och ägs av mig Karin Carlgren.

Jag är en fullfjädrad odlingsnörd som sedan våren-23 även kan titulera mig Trädgårdsmästare efter att ha läst en 2-årig utbildning via Hermods i Mölnlycke.

Fokusen har senaste åren varit att driva upp plantor. Främst nya spännande tomatsorter och lyckan över att få dela mitt brinnande galna intresse för odling med nya bekantskaper gjorde att jag startade mitt företag -22.

Plantutbudet har ökat och tomatplantorna har fått sällskap av olika grönsaksplantor, kryddor men även sommarblommor och en del perenner. Detta säljer jag under våren hemma hos oss och på lokala marknader.

Ett annat stort intresse och passion är just blommor. Där jag ett år ”råkade” beställa alldeles för många dahlior, befintliga rabatter och köksland var redan fulla så över en helg anlade jag och sambon tre nya bäddar och grunden för min snittblomsodling var lagd. Senaste åren har odlingen utvecklats med främst yta och utbud.

Förra året fokuserade jag på att göra odlingen mer tillgänglig och besöksvänlig. Vilket gjort att jag kunnat haft självplock av både tulpaner på våren och blommor på sensommaren.

Att kunna gå runt under självplocket och höra barn säga…”mamma bara en blomma till…

Stoltheten i att kunna känna och säga att alla blommor är uppdrivna av mig, närodlade och kärodlade blommor i säsong, helt naturligt!

Min odling finns strax utanför Lysekil, i en skyddad dalgång vid vårt hus med underbar utsikt mot Gullmarsfjorden.  Tillgänglig för alla insekter, fjärilar och bin men väl skyddad mot traktens alla nyfikna (och glupska) rådjur.

Har en Swishandgrab bod vid min infart som jag fyller med buketter, buntar och överskott av trädgården.

Tar beställningar på buketter till både bröllop, begravning och fest.

Är stolt medlem i föreningen Snittblomsodlarna, har genom den funnit många nya likasinnade vänner. Älskar diskussionerna och kunna byta erfarenheter och ideér med varandra.

Ser fram emot att kunna utveckla min verksamhet, med större utbud och mer aktiviteter.

Är du nyfiken på mig och min odling, vad jag kan erbjuda för blommor till just dig och ditt speciella tillfälle.

Tveka inte att höra av dig!

Mitt motto är alltid – blir det hälften så bra som jag tänkt mig så kommer det bli underbart å mina blommor är fanemig kärodlade! ❤️