Tunhems Trädgårdar

Tunhems trädgårdar är en ständigt föränderlig blomsterodling i Östra Tunhem strax norr om Falköping, på sluttningen till Mösseberg och med Hornborgasjön i fonden. Den drivs av mig, Sanna, och min man Calle.

Efter att i några år ha satsat främst på tusentals tulpaner, självplock, färdiga buketter och kalasbeställningar, går vi nu över till mer konst- och företagsinriktade uppdrag såsom större blomsterinstallationer och utsmyckning av offentliga rum, allt enligt slowflowermodellen där naturen får bestämma vad som är allra vackrast för stunden. Färska blommor i sommartid, men året runt finns exklusivt torkat material att tillgå och numera även handgjorda pappersblommor specifikt designade för respektive uppdrag. Under 2023 arbetade vi bland annat med höstsalongen på Gunnebo slott och 100-årsfirandet av Kvänum Kök. Vi håller också workshops med pappersblommor i fokus, start april 2024.

Att odla i säsong har för oss blivit lika mycket vila och inspiration som hårt arbete och förverkligande av idéer. Våra yrken som musiker, fotografer och formgivare genomsyrar allt vi gör. Den egna trädgården är full av murar och dammar, perenner och märkliga träd (tillfälligt stängd för besök), medan blomsterodlingen är en blandning av raka rader och flödande inspiration. Där har vi byggt ett stort växthus med möjlighet till pop-up-butik, kurser och gästande konstnärer. Ju större variation i odlingen, desto fler djur, fåglar och insekter på besök. Mångfald när det är som bäst.

Välkommen att kika in på vårat instagramkonto @tunhemstradgardar för ytterligare detaljer om öppettider, workshops med mera.