Tunhems Trädgårdar

Tunhems trädgårdar är en ständigt föränderlig blomsterodling i Östra Tunhem strax norr om Falköping, på sluttningen till Mösseberg och med Hornborgasjön i fonden. Den drivs av mig, Sanna, och min man Calle. Här odlar vi tulpaner hela våren, vattnar och gödslar under högsommaren för att sedan se odlingen explodera av dahlior och sommarblommor från augusti tills frosten kommer.

Vi erbjuder självplock, färdiga buketter och specifika kalasbeställningar, allt enligt slowflowermodellen, vilket innebär att naturen får bestämma vad som trivs bäst och är allra vackrast för stunden. 2022 fokuserar vi främst på tulpaner i maj och sommarblommor i september. Specifika öppettider hittar du på vårt instagramkonto @tunhemstradgardar vartefter blommorna slår ut. 

Att odla i säsong har för oss blivit lika mycket vila och inspiration som hårt arbete och förverkligande av idéer. Våra yrken som musiker och formgivare genomsyrar allt vi gör. Den egna trädgården är full av murar och dammar, perenner och märkliga träd (dock stängd för besök under 2022), medan blomsterodlingen är en blandning av raka rader och flödande inspiration. Där har vi byggt ett stort växthus med möjlighet till pop-up-butik, kurser och gästande konstnärer. Ju större variation i odlingen, desto fler djur, fåglar och insekter på besök. Mångfald när det är som bäst.

Välkommen att höra av dig om blommor och besök. Ett eget fång frilandsodlade lyxtulpaner är nog höjden av lycka ändå…!

Hitta hit