Tunhems Trädgårdar

Tunhems trädgårdar är en ständigt föränderlig blomsterodling i Östra Tunhem strax norr om Falköping, på sluttningen till Mösseberg och med Hornborgasjön i fonden. Den drivs av mig, Sanna, och min man Calle. Här odlar vi tulpaner hela våren, vattnar och gödslar under juli för att sedan se odlingen explodera av dahlior och sommarblommor från augusti tills frosten kommer.

Vi erbjuder självplock, färdiga buketter och specifika kalasbeställningar, allt enligt slowflowermodellen, vilket innebär att naturen får bestämma vad som trivs bäst och är allra vackrast för stunden. Specifika öppettider hittar du på vårt instagramkonto vartefter blommorna slår ut. I år öppnar vi även upp vår privatträdgård vid några tillfällen, också detta anslås på instagram.

Våra yrken som musiker och formgivare genomsyrar allt vi gör. I blomsterodlingen bygger vi ett stort växthus med möjlighet till pop-up-butik, kurser och gästande konstnärer. I den egna trädgården har vi släppt loss alla fantasier med soliga terrasser och skuggig taverna, dammar och murar, romersk bassäng, bastu och boulebana. Att odla i säsong har för oss blivit lika mycket vila och inspiration som hårt arbete och förverkligande av idéer. Och ju fler sorters växter, desto fler djur, fåglar och insekter på besök. Mångfald när det är som bäst.

Välkommen att höra av dig om blommor, besök och beställningar!

Hitta hit