Snittblomsodlare i Sverige presenterar:

Det är med stolthet som vi för andra gången arrangerar en floristtävling helt dedikerad åt närodlade snittblommor i säsong i samarbete med Malmö Garden Show!

Slow Flower Grand Prix är en tävling som länkar samman odlare och florist och skapar en naturlig plattform där våra yrkesgrupper kan mötas – där hantverket hyllas från frö till arrangemang och bukett, en tävling där frilandsodlade blommor får sätta tonen och du som florist får skapa magi med hållbara tekniker!

Slow Flowers är snittblommor i säsong, när- och hantverksmässigt odlade med största omsorg för naturen. Slow Flowers-rörelsen innebär en strävan efter att skapa en mer medveten och ansvarsfull blomsterproduktion och önskar främja hållbara metoder inom blomsterbranschen.

Till Slow Flower Grand Prix bjuder vi in florister som vill använda all sin skicklighet och hylla de närodlade snittblommorna i sitt skapande. Är du en florist som vill vara med och forma floristyrket mot en mer hållbar framtid? Vill du utvecklas i ditt yrke och visa upp din kunskap och stil?

Varmt välkommen med din anmälan!

De tävlande kommer att tilldelas två uppgifter som ska utföras med hjälp av hållbara floristiska tekniker.

Tävlingsuppgifterna är hemliga och presenteras på plats.

Uttagning till Slow Flower Grand Prix 2024 görs av tävlingsledningen. Närmare instruktioner inför tävlingen ges endast till uttagna tävlande.

Bedömning sker öppet, vilket innebär att domarna utvärderar både under pågående arbete och efter att uppgifterna är slutförda.

Domare: Heidi Mikkonen & Sofie Danielsson Söhr
Tid & plats: 25 maj 2024, Malmö Garden Show, Slottsparken i Malmö
Tävlingsuppgifter: Hemliga
Max antal tävlande: 8

Tävlingsavgift: 2 000 kr

Priser: 1:a pris – 5 000 kr, 2:a pris – 2 500 kr, 3:e pris – 1000 kr

Tävlingsledning: Eva Eliasson & Belinda Wigerfelt, Snittblomsodlare i Sverige

Ansöker gör du här: https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Evenemang/Malmo-Garden-Show.html

Vi ser fram emot din ansökan!