Gillmyra Blomster

Jag heter Sofia Wikander och är snittblomsodlare och blomsterkreatör verksam i Stockholm. Tillsammans med Sara Flodman har jag grundat Stockholm Slow Flowers. Tillsammans skapar vi närodlade blomstervärldar som speglar säsongens skiftningar till företag, fotograferingar, bröllop, fest och event. Våra snittblomsodlingar ligger i Åkersberga, Spånga och Nacka och vi bjuder in till workshops där du får skapa med blommor direkt från odlingarna.

Jag vill med småskalig snittblomsodling visa på vilka fantastiska blomster som kan odlas här i vårt klimat, utan uppvärmda växthus, med snälla händer, hållbara metoder, som blir fantastiska i blomsterarrangemang och håller länge i vas eftersom de skördas till just dig.

Jag är pedagog i grunden och har ända sedan starten 2018 drivits av att sprida mer kunskap om slow flowers och om snittblomsodling. 2021 startade jag Blomsterodlarna tillsammans med trädgårdsmästare Paulina Velobloom https://snittblomsodlare.se/medlem/velobloom/ och fotograf Malin Mörner. Blomsterodlarna utbildar och håller workshops för dig som vill odla mer blommor. Blomsterodlarna Slow Flower Utbildning är Sveriges första onlineutbildning inom Slow Flowers och är utvidgad till en diplomutbildning med utbildningsträdgård vid Lindeborgs Eco Retreat. Anmälan till utbildningen öppnar i oktober och utbildningen sträcker sig från januari-oktober. 

I mars 2024 släpptes boken Från Frö till Flora där du kan lära dig allt om att odla snittblommor i din egen trädgård.

För utbildning och workshops:

hej@blomsterodlarna.se

Insta: blomsterodlarna

http://blomsterodlarna.se

För närodlade blommor till företag, foto, bröllop, fest och event:

hej@stockholmslowflowers.se

Insta: stockholmslowflowers

http://stockholmslowflowers.se